Més del 97% de zones de bany, excel·lents en el darrer control de la temporada

  • En els mostrejos duts a terme la setmana passada, cap platja ha obtingut la qualificació d’insuficient pel que fa a la qualitat sanitària de l’aigua de bany
  • Demà finalitza la campanya de control i inspecció de 253 punts de control, que s’ha dut a terme des de l’1 de juny
  • L’apli PlatgesCAT ha comptabilitzat més de 92.400 accessos, prop d’un 30% més respecte del 2016
 
Més del 97% de les zones de bany catalanes controlades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obtingut la qualificació sanitària excel·lent, en el darrer mostreig de la temporada efectuat la setmana passada. La resta de zones de bany ha obtingut la qualificació de bona i cap platja ha estat qualificada com a insuficient.
Al nostre municipi, el 100% de les platges han obtingut la qualificació sanitària d’excel·lent.
PDeCAT

L’ACA ha dut a terme, d’acord amb els estàndars que estableix la directiva europea de qualitat d’aigües de bany, un total de vuit controls analítics (un cada dues setmanes) en la campanya que s’ha fet –com cada any- entre l’1 de juny i el 15 de setembre, els quals han examinat la qualitat microbiològica de l’aigua i han avaluat la presència dels indicadors microbiològics Escherichia coli i enterococs intestinals, que permeten saber si hi pot haver contaminació fecal a l’aigua. Les analítiques per analitzar la qualitat de l’aigua de bany s’han dut a terme en els laboratoris de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

En casos d’una possible alteració de la qualitat s’ha investigat les possibles causes, s’ha informat als ajuntaments perquè posin a disposició dels usuaris la informació necessària en cada cas, i s’han efectuat controls analítics de seguiment fins a comprovar que la qualitat s’ha restablert. Tota la informació s’ha pogut consultar a l’apli PlatgesCat, que ha comptabilitzat aquest estiu més de 92.400 accessos, el que suposa un increment de visites proper al 30% respecte l’estiu de 2016.
 
Més de 1.700 fotografies a Instagram
El concurs que ha organitzat aquest estiu l’Agència Catalana de l’Aigua mitjançant la xarxa social Instagram també ha conclòs, amb l’aportació de més de 1.700 fotografies per part de la ciutadania que ha volgut copsar la seva particular visió de les platges catalanes. Han participat en aquesta iniciativa totes aquelles persones amb perfil a Instagram, que segueixen a l’ACA en aquesta xarxa social i que han utilitzat l’etiqueta #igersplatgesCAT i/o #CatalunyaExperience. Durant el mes d’octubre es preveu contactar amb els set guanyadors per fer-los arribar els corresponents premis.