Pascal: “Aquesta no és una diada qualsevol, la del 2017 quedarà per sempre marcada com un moment important pel país”

Artur Mas: “Aquest 11 de setembre serà el preàmbul de l’èxit de l’1-O”

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha assegurat que “aquesta Diada no és una qualsevol” i ha afirmat que “quedarà per sempre marcada com un moment important pel país”. Ha fet aquestes declaracions a la tradicional ofrena floral que el Partit Demòcrata ha fet al monument de Rafael Casanova, aquest matí, en el si dels actes de la Diada Nacional de Catalunya.

“Avui tenim un repte i és sortir al carrer de manera cívica i demostrar que el que fem no és una dèria d’alguns, és una mobilització transversal que traspassa qualsevol límit de partits” ha reblat Pascal, que ha recordat que avui“les mirades internacionals estan posades a Catalunya”.

La coordinadora general ha defensat la fermesa i determinació del Govern amb el referèndum. “El compromís és que hi hagi urnes i que es posin en condicions normals perquè els de fora acceptin el resultat que surti de l’1-O després dels intents de frustrar el procés per part de l’Estat espanyol”, ha conclòs.

Un procés transversal

 “A Catalunya tothom ha d’estar a l’alçada del moment històric que estem vivint” ha assegurat la coordinadora general i ha lamentat que l’alcaldessa Ada Colau “s’hagi posat a les ordres del TC”, tot remarcant la seva implicació en la “reivindicació de la força ciutadana”. Pascal ha dit que “ara és el moment de decidir si estàs al costat de l’Estat o al costat de la democràcia” i també ha demanat que partits com el PSC “de llarga tradició democràtica”recapacitin. “Si la gent demana poder expressar-se, tots els servidors públics hem d’estar atents al que demanen i el pròxim 1-O és posar les urnes”.

Una Diada transcendental, un llarg camí recorregut

El 129è president de la Generalitat i president del Partit Demòcrata, Artur Mas, ha coincidit amb la coordinadora general, Marta Pascal, en assegurar que “aquest 11 de setembre serà el preàmbul de l’èxit de l’1-O”.

Mas ha remarcat l’esforç que s’ha realitzat per arribar fins a l’1-O i ha dit que malgrat “l’oposició de l’Estat, quan un poble està determinat a votar, amb les institucions al costat, se surt amb la seva”.

El president del PDeCAT també ha remarcat que “en aquests darrers 5 anys, Catalunya ha demostrat que tot això anava de veritat” i ha afegit que “a les portes de creuar la meta ens toca fer un esprint final”.

Barcelona, 11 de setembre de 2017

Font: https://www.partitdemocrata.cat/blog/2017/09/11/pascal-aquesta-no-es-una-diada-qualsevol-la-del-2017-quedara-per-sempre-marcada-com-un-moment-important-pel-pais/