Comunica Setembre 2017

Teixit associatiu, riquesa del nostre municipi

Deixem enrere un altre estiu on associacions i barris del nostre municipi ens han delectat, un any més, amb un llarg etcètera d’actes i activitats. Us agraïm novament l’excel·lent feina, dedicació i alegria per fer, de cada estiu, un estiu encara millor que l’anterior.
El teixit associatiu és una riquesa que hem de cuidar i, aquests darrers anys, veiem que s’oblida i no es recolza. Un exemple n’és la 136 Fira Multisectorial (2a Cullerada i 2n fracàs consecutiu) on no s’ha tingut en compte l’opinió d’entitats ni s’ha comptat amb la seva participació en el desaparegut recinte firal.

Millora i manteniment de serveis, una prioritat?

La renovació i millora de l’enllumenat exterior municipal (préstec de 4 milions) és una gran notícia, sobretot pels veïns i veïnes que tenien enllumenat precari o inexistent. Cal supervisar rigorosament aquestes actuacions, sobretot on l’enllumenat s’ha vist afectat negativament causant malestar i inseguretat.
Ens preocupa, una vegada més, la deixadesa generalitzada que pateix el nostre municipi, situació habitual. La millora i manteniment de serveis (asfaltat, carrers, aigua, voreres, mobiliari urbà, neteja, senyalització, nucli antic, equipaments de platges, espais públics, etc.) hauria de ser prioritari ja que el seu envelliment i deteriorament és degut a la manca previsió.
Així mateix, esperem que el pròxim estiu es reguli el Passeig Marítim de Miami Platja: amb el carril bici, les jardineres centrals (abandonades) i la venda ambulant no autoritzada és complicat gaudir d’un dels millors recursos turístics que tenim.

La seguretat a les platges

Es garanteix la seguretat de tots els usuaris a les nostres platges? Cal ser estrictes amb el servei de vigilància i salvament que es contracta (300.000€, dos anys) com també les infraestructures i recursos humans necessaris per dur a terme aquestes tasques, vetllant sempre per la seguretat i fent-ne un seguiment periòdic i efectiu, que a dia d’avui encara no s’ha fet.

El que divideix i degrada la democràcia és no deixar votar

Encarem la recta final per arribar al desitjat Referèndum l’1-O. Tant la postura del Sí com la del no són legítimes, el que és inqüestionable és que els catalans i catalanes hem de poder decidir el nostre futur democràticament. Ens entristeix profundament la negativa del nostre alcalde a cedir els locals municipals per tal d’exercir un dret universal, el dret de votar. Senyors de l’equip de govern: les urnes uneixen i no divideixen, hi cap tothom. Ens afligeix que aquesta sigui la seva única manera d’actuar, la de no escoltar.
Mont-rogencs i mont-rogenques: l’1 d’octubre fem “allò”, “allà” on ja sabem.
Bona Festa Major!