PER QUÈ NEGOCIAR SI ES POT COMPRAR?

Us expliquem per què vam votar NO a la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels Pressupostos 2021. Un altre cop, CAP proposta de l’oposició acceptada perquè no han tingut mai la voluntat d’incorporar-les. És inadmissible que l’equip de govern culpi a tota l’oposició del vot en contra al ple del passat dia 10 de febrer, quan són ells els qui porten uns pressupostos al plenari sense el suport necessari‼️‼️?
                                  

PER QUÈ NEGOCIAR, SI ES POT COMPRAR?

El passat 22 de Febrer en Ple extraordinari i urgent, es va aprovar una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost 2021. Un pressupost que va ser refusat per tota l’oposició al ple ordinari del dia 10 de Febrer.

 

L’oposició no va ser la culpable d’haver arribat a aquesta situació, va ser l’equip de govern per la seva inacció a l’hora de negociar la que es va trobar a l’últim moment sense el suport necessari per aprovar el Pressupost.

 

La posició del nostre grup municipal va ser la mateixa que la del ple Ordinari del dia 10. L’únic canvi que va introduir l’equip de govern respecte a l’altre pressupost presentat va ser l’assignació d’un sou de 26.000 euros a la nova regidora de l’equip de govern a canvi del seu vot positiu (la mateixa persona que els va votar en contra al ple anterior sense cap argumentació).

El Grup Municipal de Junts per Mont-roig Miami, no ens negàvem a fer les inversions que tenien previstes, demanàvem revisar el pressupost municipal a causa de la greu crisi econòmica i sanitària que estem patint,  treure les inversions i despeses no prioritàries per aquest exercici per desenvolupar-les en pressupostos posteriors,  i així no perjudicar a l’empresariat un altre cop i aconseguir controlar el deute (que se situarà al final d’aquest any 2021 en 15.436.009 euros).

 

Malauradament, aquesta crisi no l’han patit només els comerciants de l’Avinguda Barcelona, sinó TOT el municipi. Actualment,  la nostra taxa d’atur és del 18%, i cal posar opcions damunt la taula perquè els nostres ciutadans puguin trobar feina. Amb aquestes obres, si s’executen totes de cop, a part del col·lapse administratiu al qual ens té acostumat aquest equip de govern, no tindrem la solució pel turisme del nostre municipi  a curt termini.

 

 

A les reunions mantingudes amb l’equip de govern, no han mogut ni una coma de les partides pressupostàries i en el nostre cas, només havien de moure una partida com és la millora del litoral del Passeig de les Cales de 700.000 euros (que per cert, no està al seu programa electoral i al nostre SI) i encabir dues propostes nostres com són el poliesportiu lleuger de l’Escola Mare de Déu de la Roca i l’assignació per desenvolupar ja els polígons industrials.

 

Demanàvem més coses, però aquestes eren fonamentals i prioritàries per nosaltres. Tenim molt clar que el que toca ara és treballar en la direcció clara de la recuperació, diversificació econòmica del municipi i del control del deute.

 

Per què negociar uns pressupostos amb l’oposició quan es té l’oportunitat de comprar un vot amb els diners de tots? És més fàcil així.